LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Biografier            Seriemordere         


Alexander Pichushkin
Alexander Pichushkin (født 9. april 1974) er en russisk seriemorder der havde som mål at dræbe 64 mennesker, en for hvert felt på et skakbræt, derfor kaldes han også skakmorderen.

Han blev anholdt 2006 og dømt for 48 mord og 3 mordforsøg, men har formentlig slået 61-63 ihjel, da han på et skakbræt har skrevet datoer for sine mord og her er 62 datoer. Han har udtalt at hans ambition var at overgå den tidligere russiske massemorder Andrei Chikatilo, som mellem 1978 og 1990 dræbte 53 kvinder og børn.

Aleksander Pichushkin har hovedsagligt dræbt ældre mænd, som han lokkede med vodka, men mellem hans ofre var også fire kvinder, heriblandt en forhenværende kæreste. Hans fremgangsmåde var først at drikke med ofrene indtil de blev berusede, og så overfalde dem med en hammer.

Mordene blev hovedsagligt begået i Bitsa park, et skovområde sydvest for Moskva, under efterforskningen af mordsagen har Aleksander Pichushkin vist politiet flere grave i området. Det først mord begik han i 1992 da han var 18 år. Mordene har derefter pågået i hele perioden 1992-2006, med højest aktivitet mod slutningen fra 2005.

Pichushkin modtog den 24. oktober 2007 en livstidsdom for sine forbrydelser. I oktober 2007 anmodede han retten om at tilføje 11 ofre til hans liste af mord, så hans kendte antal ofre kommer op på 63 mennesker.

Han har udtalt, at han følte sig som en far for hans drabsofre og at drab er som kærlighed, des tættere en person var på ham, desto mere behageligt var det at dræbe ham.