LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Biografier         


Bjørn Lomborg
Bjørn Lomborg (født 6. januar 1965) er en dansk videnskabsmand i statskundskab, der blev kendt efter at have skrevet bogen Verdens sande tilstand, hvis hovedtese er at mange af miljøforkæmpernes forudsigelser og påstande er overdrevne.

Bjørn Lomborg argumenterer for, at vi skal foretage en stærk prioritering af på hvilke områder ressourcerne til miljøforbedring skal anvendes, så disse ressourcer ikke anvendes på områder som har en lille miljøforbedrende virkning og at vi dermed ikke får løst nogle af de største miljøproblemer.

Bjørn Lomborg blev i 2004, i en liste udvalgt af Time Magazine, valgt som værende blandt verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker. Han blev valgt som den eneste danskere og i kategorien videnskabsmænd og tænkere.

Bibliografi
Bjørn Lomborg er uddannet i statskundskab (cand. sci. pol.) i 1991 fra Københavns Universitet. Han har også en Ph. D.-forskergrad fra Københavns Universitet i 1994. Han har været ansat ved Institut for Statskundskab, Århus Universitet, først som adjunkt (1994-1996) og siden som lektor, og i 2002 blev han direktør for Institut for Miljøvurdering.
Han er ofte blevet omtalt som statistiker selvom han ikke er uddannet cand. stat. Han har dog været ansat som lektor i statistik.