Carl Barks
Carl Barks (27. marts 1901 - 25. august 2000) var en berømt tegner og forfatter hos Disney.

Barks begyndte at arbejde for Disney i 1935, et år efter Anders Ands debut. Han medvirkede blandt andet til at lave tegnefilm som Donald's Nephews (1938), Donalds Cousin Gus (1939), Timber (1941), The Vanishing Private (1942) og The Plastics Inventor (1944).

Frustreret over arbejdsbetingelserne hos Disney, stoppede Barks hos dem i 1942. Barks fandt senere arbejde hos Western Publishing hvor han fra starten havde håbet på selv at skabe nye figurer, men han var blevet bedt om kun at lave Anders And tegneserier.

Barks producerede serier i de næste tre årtier. Han omgav Anders And med en række excentriske og farverige figurer som Joakim von And - den rigeste and i verden, Fætter Højben - Anders' ufatteligt heldige fætter, opfinderen Georg Gearløs, Bjørne-banden, troldkvinden Hexia de Trick, og Grønspætterne - den verdensomspændende spejderorganisation.

Folk som arbejder hos Disney generelt, gør det i anonymitet; historierne bærer kun Disneys navn og et kort identifikationsnummer. Alligevel fandt folk snart ud af, at mange af historierne var skrevet af én person, som de begyndte kalde »Den Gode Tegner«. Senere blev det opdaget, at Den Gode Tegner i virkeligheden var Carl Barks.

Barks' historier var ikke kun populære blandt børn, men også blandt voksne. Til trods for at Barks kun har rejst meget kort, har han ladet sine ænder rejse hele kloden rundt til de mest mærkelige og afsides steder.

Carl Barks gik på pension i 1966, men fortsatte med at skrive en del historier for Western. Han begyndte at lave oliemalerier med scener fra hans historier, og de begyndte hurtigt at blive mange penge værd.