LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Biografier         


Laura Branigan
Laura Branigan (3. juli 1957 - 26. august 2004), popsangerinde født i Brewster USA. Laura Branigan havde stor succes i 1980'erne med sine popsange. Hun blev verdenskendt med numrene Gloria fra debutalbummet og Self Control . Hendes album kom i millionoplag og hun var adskillige gange nomineret til Grammypriser.

Før sit sologennembrud var hun korsanger for Leonard Cohen.

I 1996 opgav hun sin sangkarriere, men optog den igen for en kort periode i 2002 med en rolle som Janis Joplin i musicalen Love, Janis.

Udover sin sangkarriere havde hun også en række mindre skuespilsroller. Hun gæsteoptrådet i TV showet CHiPS og var med i Mugsy's Girl (1984) og Backstage (1988), samt den tyske tv-film An American Girl In Berlin (1981).

Laura Branigan døde som 47-årig af en blodprop i hjernen.

Discografi
1982 Branigan
1983 Branigan 2
1984 Self Control
1985 Hold Me
1987 Touch
1990 Laura Branigan
1993 Over My Heart