LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Biografier            Musikere         


Laura Branigan
Laura Branigan (3. juli 1952 - 26. august 2004), popsangerinde født i Mount Kisco, New York, USA. Laura Branigan havde stor succes i 1980'erne med sine popsange. Hun blev verdenskendt med numrene Gloria fra debutalbummet og Self Control . Hendes album kom i millionoplag og hun var adskillige gange nomineret til Grammypriser.

Før sit sologennembrud var hun korsanger for Leonard Cohen (1976 Europa tour).

I 1996 opgav hun sin sangkarriere, men optog den igen for en kort periode i 2002 med en rolle som Janis Joplin i musicalen Love, Janis.

Udover sin sangkarriere havde hun også en række mindre skuespilsroller. Hun gæsteoptrådet i tv-showet CHiPS og var med i Mugsy's Girl (1984) og Backstage (1988), samt det tyske tv-show Ein unbekanntes Talent (1979).

Laura Branigan døde som 52-årig af en blodprop i hjernen.

Discografi
1982 Branigan
1983 Branigan 2
1984 Self Control
1985 Hold Me
1987 Touch
1990 Laura Branigan
1993 Over My Heart