LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Biografier            Seriemordere         


Ted Bundy
Theodore (Ted) Robert Bundy (24. november 1946 - 24. januar 1989) var en amerikansk seriemorder.

Bundy blev født i Vermont og voksede op i Tacoma, Washington. Bundy læste jura ved University of Washington, men gennemførte ikke studiet.

I perioden 1962-1978 begik Bundy en række voldtægter og drab i staterne Washington, Oregon, Idaho, Colorado, Utah, og Florida. Bundy blev arresteret i 1975 og dømt for kidnapning i 1976. Han blev herefter tiltalt for mord, men under retssagen lykkedes det ham at flygte i juni 1977 og igen nytårsaften samme år. Denne gang stak han af til Florida, hvor han, inden han blev arresteret igen 15. februar 1978, nåede at begå tre mord. Bundy blev dømt til døden i 1979. I dagene inden sin henrettelse tilstod han mordene på cirka 30 unge kvinder. Hvor mange drab, han har begået, er uvist, men man mener, at han har begået cirka 50 mord, og desuden har han begået snesevis af andre forbrydelser i form af voldtægter, overfald, indbrud og tyverier.

Bundy opnåede efter sin arrestation og flugt stor berømmelse i USA. Han var intelligent (IQ 124), veltalende og charmerende, og han fungerede som sin egen sagfører under en del af sine retssager. Under sin sidste retssag for mordet på den 12-årige Kimberly Leach, giftede han sig med en tidligere kollega. I fængslet blev han studeret og undersøgt af psykiatere og FBI-agenter. Under samtalerne kom det frem, blandt meget andet, at han både var seksuel sadist, pædofil og nekrofil, blandt andet havde han ofte sex med ligene af sine ofre, tog billeder af ligene, tog ofte deres afsavede hoveder med hjem, gik i bad med ligene og sminkede og vaskede hår på ligene. Alt i alt lærte agenterne en masse om en seriemorders adfærd, som de kunne bruge i jagten på fremtidige mordere. Bundy blev kendt skyldig i 3 mord, to i 1979 og et i 1980 og dømt til døden for hver af dem. Klokken 7.06, den 24. januar 1989, blev Bundy henrettet i den elektriske stol i Floridas Statsfængsel.