Havana
Havana eller Habana er hovedstaden i republikken Cuba. Byen er den største i Caribien, med et indbyggertal på 2,1 millioner.

Historie
Conquistadoren Diego Velasquez de Cuellar grundlagde i 1515, på øens sydkyst den første by på Cuba kaldet Havana, men flyttede i 1519 byen til dens nuværende placering.

Havana var oprindeligt et handelssted og blev hovedstad i den spanske koloni Cuba i 1607, og blev den vigtigste havneby i de spanske kolonier i den Nye Verden.

Havana led under fribytteres nedbrænding af byen i 1538, samt plyndringer i 1553 og 1555. Storbritannien indtog byen i 1762 og gav den det følgende år i bytte for Florida. Efter at have fået byen tilbage, gjorde spanierne den til den bedst befæstede by i Amerika.

Under spiritusforbudstiden i USA i 1920'erne, blev Havana et populært feriemål for amerikanere; nat- og spilleklubberne overlevede ophævelsen af spiritusforbudet, men de fleste blev lukket i 1959 efter den cubanske revolution.

I det gamle Havana er der bevaret meget af den spanske koloniale arkitektur og bydelen er et af UNESCO's verdensarvssteder.