Det Hvide Hus
Det Hvide Hus er USA's præsidents embedsbolig, beliggende i den nordvestlige del af Washington D.C. på adressen: 1600 Pennsylvania Avenue. Huset blev besluttet bygget i 1790 og præsidenten (George Washington) og byplanlæggeren Pierre L'Enfant valgte stedet sammen. Arkitekten blev valgt ud fra en konkurrence. James Hoban var den heldige vinder og den første byggesten blev lagt oktober 1792. James Hobans design tog udgangspunkt i Leinster House, et slot i Dublin, der nu er hovedsæde for det irske parlament. Husets nuværende navn blev først anvendt af Theodore Roosevelt i 1901.
Første gang en præsident boede i huset var i 1800. I 1814 brændte huset, så kun ydervæggene stod tilbage, men huset blev genopbygget og væggene blev malet hvide for at dække over mærkerne efter branden.
En stor del af bygningsværket »Det Hvide Hus« er i dag under jorden. Bygningen er enorm, den indeholder:
Der er:
Det Hvide Hus er en af de eneste statsbygninger i Washington, der er kørestolsvenlig, dette skyldes blandt andet at præsident Franklin Delano Roosevelt sad i kørestol som følge af polio.

I 1940'erne var bygningen tæt på at bryde sammen og præsidenten (Harry Truman) flyttede mens huset blev renoveret og genopbygget med cement og metalstolper som erstatning for den oprindelige træstruktur.

Indretningen stod Jacqueline Kennedy for i 1961-1963. Hun lagde vægt på at restaurere indretningen så den fremstod som i det 19. århundrede, blandt andet blev gamle møbler hentet frem fra glemslen fra kælderen. I 1980'erne blev indretningen ændret af Nancy Reagan.