LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Dyr         


Database
LexOpen har en ambition om at begynde arbejdet med at få oprettet en database indeholdende danske og videnskabelige navne for dyr. Arbejdet er meget omfattende og ønsker du at deltage (udvælg et mindre område; en familie eller ligneden) så send en besked til leksikongroupcare(snabela)yahoo.dk. (snabela) erstattes med @.

På nuværende tidspunkt er der alene oprettet en meget lille database, som kun indeholder de 5-7 arter i familien Hominidae.

Filen som er oprettet kan her ses i formaterne ods og csv.
Dyrenavne pattedyr ods-format
Dyrenavne pattedyr csv-format

Bemærk at der er foretaget en række entydige navngivninger for nogle områder. Se http://www.dyrenavne.com/ for yderligere information. Arbejdet bør følge denne navngivning, såfremt den ikke er direkte forkert/ikke overholder dansk retskrivning. Endvidere kan semikonlon (;) ikke anvendes da dette tegn bruges som skilletegn i csv-filerne.

Opslag i databasen kan foretages på dansk_navn: inaktiv (kan du hjælpe med at få sat dette op til en mariadb på one.com, så kontakt leksikongroupcare(snabela)yahoo.dk. (snabela) erstattes med @).


Oprettede områder
Her kan du se en oversigt over de familier som er tilføjet databasen. Koden 3 angiver at alle arter er anført i databasen med mindst et dansk navn. Koden 1 at alene de videnskabelige navne fremgår af databasen: Status på databasen