LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside        


Franquets flyvende hund
Franquets flyvende hund

Klassifikation:
Art:
Epomops franqueti
(Tomes, 1860)
Fakta:
Levested
 - Geografi
 - Biotop

Vest- og Centralafrika
Subtropiske og tropiske skove,
sumpe eller savanne
FødeFrugt, blade
Vægt
 - ved fødslen
85-100 gram
gram
Længde 11-15 cm
Levealder
Kønsmoden
Drægtighed
Unger
år
dage
unge
Franquets flyvende hund (Epomops franqueti) er en flagermus i familien af flyvende hunde.

Franquets flyvende hund lever udover Syd- og Centralafrika i subtropiske og tropiske skove, lavlandskove, mangroveskove, sumpe og på den tørre savanne.

Adfærd
Når hannen skal tiltrække hunnerne kan man høre den, om natten, udstøde nogle monotone høje skrig.

Såfremt der er rigelig med føde yngler de året rundt og hunnen får så 2 kuld. Maden består overvejende af figner, guavaer, bananer, øvrige former for frugt og friske blade.

Udseende
Hannen er lidt større end hunnen og kan kendes på sine epauletlignende lange lyse hår på skuldrene. Arten har en lys plet ved basis af hvert øre.

Ebolavirus
Denne flagermus er en af de tre arter som er symptomfri bærer af Ebolavirusset. Det vides ikke om disse arter er tilfældige værter eller om virusset aktivt bruger dem til at sprede sig til mennesker og andre pattedyr.