LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside        


Dværgflodhest
Dværgflodhest

Dværgflodhest i Bristol Zoo, England
Klassifikation:
Art:
Hexaprotodon liberiensis
Fakta:
Levested
 - Geografi
 - Biotop

Vestafrika
Flodområder
FødeGræsser
Vægt
 - ved fødslen
180 kg
kg
Længde
 - skulderhøjde
meter
75 cm
Levealdercirka 35 år
Kønsmoden
Drægtighed
Unger
 - normalt
 - min/max
år
190-210 dage

1
 
Dværgflodhesten (Hexaprotodon liberiensis) er udbredt i Vestafrika ved floderne i Øvreguinea. Den bliver ikke en gang halvt så stor som den almindelig flodhest og er næppe meget større end en tapir; i ydre ligner den vel en del nilhesten, men er i alle forhold mindre specialiseret. Hovedet er således forholdsvis mindre, med langt mindre kæbe- og muleparti, næsebor og særlig øjnene sidder ikke så meget på hovedets overside og ikke på fremhævede partier, kroppen er kortere, benene højere og dyret minder i det hele mere om svinet. I underkæben har den oftest kun 2 fortænder, sjældnere 4, idet 2 mindre kan forefindes. Farven er brunsort eller hel sort, og skindet er ejendommelig glat og mankt, mindende om delfinskind. Den synes tillige at være mindre bundet til vandet end den almindelige flodhest og ses oftere på land.