LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside        


Østlig langnæbbet myrepindsvin
Østlig langnæbbet myrepindsvin

Klassifikation:
Art:
Zaglossus bartoni
(Thomas 1907)
Fakta:
Levested
 - Geografi
 - Biotop

Ny Guinea
Tempereret skov, tropisk skov, bjerge, åbent landskab
Vægt5-10 kg
Længde
 - hale
60-100 cm
Ingen
Østlig langnæbbet myrepindsvin (Zaglossus bartoni) eller tretået myrepindsvin, som det også kaldes, er et pattedyr i familien af næbdyr.

Udbredelse
Østlig langnæbbet myrepindsvin lever i de østlige dele af Ny Guineau. Hovedsagelig i Papua Ny Guinea og i en højde af mellem 2.000 og 3.000 meter.

Udseende
Snuden på dette dyr kan blive mere end 20 centimeter langt. Der er placeret en lille mund yderst og ved roden sidder to øjne.

Dens pigge kan kun ses svagt igennem dens lange sorte pels.

Adfærd
Som de andre myrepindsvin laver østlig langnæbbet myrepindsvin også en hule til sine æg, men når de er udklækkede bliver de båret i en pung.