LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Pungdyr        


Rød kæmpekænguru
Rød kæmpekænguru

Rød kæmpekænguru
Klassifikation:
Art:
Macropus rufus
(Desmarest, 1822)
Rød kæmpekænguru (Macropus rufus) er det største nulevende pungdyr.

Kænguruen lever på åbent græsland i Australien.

Socialt indgår kænguruen normalt i grupper af 2-10 individer, men i tørkeperioder kan der ses helt op til 1.500 individer omkring det samme vandhul.

Kun mennesket og dingoen (undertiden også kilehaleørnen) udgør en trussel for denne kænguru. Den anses derfor ofte for at være et skadedyr. Både kødet og skindet har værdi og udgør derfor et jagtgrundlag.

Når røde kæmpekænguruer leger eller slås kan man se dem stå på bagbenene og udføre en form for »boksning«. Normalt er deres farligste forsvarsvåben dog kraftige spark med deres store bagben. De kraftige bagben bruges også til i høj fart at flygte fra en eventuel fare. Helt op til 50 km/t kan rød kæmpekænguru bevæge sig med (over kortere afstande).