LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside           Musikere        


ABBA
Svensk popgruppe, som sammen med Beatles har været en af de mest succesfulde overhovedet. Abba startede i 1972 med følgende medlemmer: Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Annifrid Lyngstad. De blev kendt over hele verdenen, da de vandt det europæiske melodi grand prix i 1974 med sangen Waterloo. Abba stoppede i 1982.

Øvrige personer omkring ABBA var Stikkan Anderson (producent), Michael B. Tretow (lydtekniker) og Anders Eljas (arrangement).

Discografi
1973 Ring ring
1974 Waterloo
1975 ABBA
1976 Arrival
1977 The Album
1979 Voulez-Vous
1980 Super Trouper
1981 The Visitors
1982 The Singles
1986 ABBA Live
1993 More ABBA Gold
1993 Gold: Greatest Hits
1995 Thank you for the Music
1998 Collection
1999 Abba Box
2001 The Definitive Collection