LexOpen   - Dit online leksikon

  Forside        


Fenrisulven
Fenrisulven stammer fra den nordiske mytologi. Loke er far til Fenrisulven og Angerboda er dens mor. Dens to søskende er Midgårdsormen og Hel. Alle tre monstre skal ifølge Vølvens spådom slås mod og slå nogle af de stærkeste aseguder ved Ragnarok.

Fenrisulven voksede op i Asgård. I starten var den lille og ufarlig, men den voksede hurtigt til overnaturlig størrelse og skræmte aserne. Til sidst blev de enige om at Fenrisulven skulle bindes, så de kunne styre den. Desværre kunne det ikke ske med ulvens gode vilje og ingen aser turde efterhånden tvinge den. Det blev også svært overhovedet at finde et reb, der var stærkt nok, for under ulvens leg sprang hvert eneste reb aserne forsøgte sig med.

Til sidst fik aserne dværgene til at smede et fortryllet reb - Gleipner, der er ubrydeligt. Men ingen kunne få det over hovedet på Fenrisulven. Først da Tyr lovede at holde sin hånd i ulvens gab, mens rebet blev lagt på den - som pant hvis der skulle være noget lusk med i spillet overgav Fenrisulven sig.

Da rebet strammede om dens hals - og holdt! mistede Tyr sin hånd. Nu er Fenrisulven bundet med Gleipner i en hule i Jotunheim. Der bliver den stående til Ragnarok, hvor den endelig slipper løs - godt gal i skralden og ude på hævn.